NEDEN HER ŞİRKETİN BİR BLOĞU OLMALI?

 

Web siteniz için ilgili içerik oluşturmak ve düzenli olarak yüklemek, bir şirketin web sitesi için birçok avantaja sahip olması demektir. Bazı işletmeler, bir web sitesine ve genel bir şirkete sağlayabileceği faydaların farkında olmadan bloglamanın zaman kaybı olduğunu düşünebilir. Bu nedenle, her sitenin bir blog kanalına sahip olmasının en önemli nedenlerini sizlerle paylaşacağımı düşünüyorum.

 

SEO PERFORMANSINA YARDIMCI OLMASI

 

Blogları düzenli olarak yayınlamak, uzun kuyruklu anahtar kelimelerden yararlanmak için birçok fırsatınız olduğu anlamına gelir. Uzun kuyruk anahtar kelimelere ulaşmak ve aramaların yarısının dört kelimeden uzun olması nedeniyle herhangi bir SEO stratejisi için şarttır. Bu aramalar, kısa popüler aramalar kadar trafik getirmez, ancak trafik hedef kitlenizdeki kişilerden gelir. Blog postanız sonuçlardan birinde sayfadaysa, daha geniş ve daha popüler bir terim için beşinci sayfada olduğundan daha fazla trafik alacaksınız.

 

AKTİF BİR WEB SİTESİ GİBİ

 

Blogları düzenli olarak yayınlamak, arama motorlarına web sitenizin aktif ve güncel olduğunu gösterir. Arama motoru kullanıcıları için en güncel bilgilere sahip aktif bir site olarak tanınmak, sizi sonuç sayfalarında daha üst sıralara kaydeder. Daha yüksek puan alan bir web sitesi, daha fazla web trafiğine neden olan daha fazla arama sonucu listesi anlamına gelir.

 

DESTEK KAMPANYALARI

 

Yeni bir ürün veya hizmete dayalı blog içeriği, web sitelerinizi ürün / hizmet anahtar kelimelerinizi artırmak için mükemmel bir fırsattır. Bu, cazibe ve satışları zorlamanın harika bir yoludur, bu nedenle, sitenize gelebilecek trafik için ekstra bir yol anlamına gelir.

 

İÇ BAĞLANTI FIRSATI

 

Dahili bağlantı, blog gönderinize web sitenizin diğer sayfalarına ek web sitesi bağlantıları ekleme fırsatıdır. Dahili bağlantı, blog başlığına dayanan etkili bir CTA(Call to action) oluşturmak için değerli bir tekniktir. Örneğin, blog sonunda aile arabaları kataloğunu görüntülemek için bir bağlantıya sahip en iyi aile arabalarını temel alan bir blog yazısı. Dahili bağlantılar ekleyerek, okuyucu web sitesinde daha fazla zaman geçirerek şirkete daha fazla bilgi ve güven kazandırır. Bu nedenle, bu ek web sitesi yolculuğu, okuyucuların bir blog gönderisinden bir dönüşüm sayfasına giderek bir satış / satışa dönüşmesini etkiler.

 

Yazının devamı bir sonraki blog paylaşımında..

Paylaş: